Felfüggesztés

Kampósoros tartószerkezet

A kampósoros tartószerkezet a leggyakrabban használt felfüggesztési megoldás. A kampósoros felfüggesztés lehetővé teszi a szalagok átfedésének egyéni igények szerinti kialakítását, a szalagok egyszerű cseréjét vagy leakasztását. Vállalatunk rozsdamentes és horganyzott acélból gyártja ezen felfüggesztéseket.

A szalagfüggönyök kampósoros tartószerkezete két részből áll:

  • a - kampós végződésre hajlított – L-alakú acélszelvényből
  • lemezpárokból, amelyek közé a PVC szalagok vannak befogva
Kampósor felrögzítése mennyezetreKampósor felrögzítése oldalfalra
kamposor

Lényeges, hogy a kampósor kizárólag teherbíró falfelületre rögzíthető, gipszkarton vagy egyéb nem teherbíró anyag esetén a függöny könnyen leszakadhat.

Szalagok átfedése

A kampósoros tartószerkezet a vevő igényeinek megfelelő átfedést tesz lehetővé. Az 1 kampós átfedést (cca 35%) ott ajánljuk, ahol a szalagok inkább hőszigetelésre vagy huzat elleni védelemre szolgálnak. Nagyobb huzat esetében javaslatunk a 2 kampós átfedés (cca 65%)

200 mm-es szalag 1 kampós átfedés200 mm-es szalag 2 kampós átfedés
szalagok

300 mm-es szalag 1 kampós átfedés300 mm-es szalag 2 kampós átfedés
szalagok

400 mm-es szalag 1 kampós átfedés400 mm-es szalag 2 kampós átfedés
szalagok

Segédszerkezet

Abban az esetben , ha valamilyen oknál fogva a kampósort nem lehet közvetlenül a nyílás fölé felrögzíteni (szekcionált kapu vagy más akadály merül fel), segédszerkezetet kell alkalmazni, amely kikerüli az akadályokat. A segédszerkezet leggyakrabban 60 x 40 x 3 mm-es acélszelvényből készül, felrögzítése az alábbi módokon lehetséges:

szerkezet szerkezet szerkezet